Vandski - Wakeboard - Klub

 

Fakta om vandski

Polterabend alt inc.: 1100 kr.

Vandski indeholder en række elementer:

Ønskede mål for en vandski-sø er 650 X 80 meter placeret Nord / Syd. Kanten (brinken) ønskes, at have en hældning svarende til 1 : 10 ved vandoverfladen for at undgå returvand (bølger der sendes retur til sejlbane) Ovenstående dimmensioner giver den fordel, at bølger vil være minimale, og der kan derved trænes optimalt med planlagte træningstider.Båd

En vandskibåd er specialbygget til sporten. Motor og trækstander er placeret midt i båden for at opnå bedre stabilitet, samt mulighed for støjdæmpning af motoren. Bådens støjniveau svarer til en højisoleret nyere bil i tomgang. Benzinforbruget svarer til forbruget i en middelklassebil ved normal drift.

Startbro

En nyopstartet vandskiklub vil have behov for en 4 meter lang og 2 meter bred bro, placeret ved land. Båden fortøjes normalt ved en svej-bøje lidt fra land.Klubhus

Efterhånden som klubben vokser vil det være ønskeligt med et klubhus til socialt samvær, omklædning samt møder.

Bane

En vandskibane er 259 meter lang og består af bøjer på størrelse med fodbolde samt en hoprampe, 6 X 4 meter.

Sejlads

Bådens sejlrute vil være midt i banen på langs af søen. I enderne vendes i ensartede buer. Hastigheden er fra 17 til 58 km/t.

Medlemmer

Medlemstallet i de danske vandskiklubber er mellem 20 og 120 medlemmer, i alle aldre (7 - 60 år), køn og nationaliteter.

Sæson

Den primære sæson i sommermånederne. Nogle få træner hele året, når der ikke er is på søen.

Konkurrencer Der afholdes hvert år mange spændende konkurrencer i vandski rundt om i landet. Vores bedste vandskiløbere deltager ligeledes i mange internationale konkurrencer, herunder EM og VM. Danske konkurrencer er opdelt i grupperne : Herre 1 - 4, Damer, Junior-piger, Junior-drenge, Delfin-piger og Delfin-drenge. Deltagerne kan derved konkurrerer mod andre på ens eget niveau. Der ud over har vi i Danmark en MiniTour, som er en specielkonkurrence for de små. Her er der specielregler, som tilgodeser de unges niveau. Konkurrencerne er opdelt i diciplinerne : Hop, Slalom og Trick.

Vandski består af forskellige discipliner:

Konkurrencer vandski og wakeboard VVK Slalom Junior Camp Mandagskonkurrencer M2 Junior Fun Tour DM Special. Breddekonkurrence Wakeboard Speedbådskørekort. Motorbåd Vandskibåden Søvejsregler Søsikkerhed Redningsvesten Brændslukning Himmel og hav Kulde og påklædning Kulde og påklædning Styring, manøvrering og sejlads med vandskibåde Fartøjskendskab Tankning af brændstof. Redningsvesten Rednings- og svømmeveste skal være typegodkendt efter anerkendte normer, herunder SOLAS- og EFtypegodkendt eller DVN- varedeklareret. Trampolin Vandski Vandskibåd Slalom Skylon tårn Sliders Hop Kicker Bade faciliteter wakeboard- og vandski Vandskibåd.

Hop:

At hoppe kræver en god fysisk form, stor koncentration samt en del års erfaring med at stå på ski. Hop foregår på en specielt udlagt bane samt "hoprampe". Det gælder således om at ramme "hoprampen" med så stor fart som mulig og derved svæve længst.Slalom:

Slalom foregår på én ski på en specielt udlagt bane bestående af "sejlbøjer" (til båden) samt "svingbøjer" (for løberen) skiftevis i højre og venstre side. Løberen starter på en valgfri hastighed mellem 37 og 58 km/time, med spring på 3 km/time. Runder løberen alle 6 bøjer sættes farten op med 3 km/time. Når løberen når de 58 km/time kortes linelængden.

Trick:

Trick foregår på én eller to små korte ski. I trick har løberen 2 X 20 sekunder til at udføre så mange øvelser som muligt. Øvelserne giver points alt efter sværhedsgrad

Wakeboard:

Fødderne er placeret i hver sin binding på et wakeboard, på samme måde som på et snowboard. Afstanden kan justeres og roteres 360 grader, så den enkelte løber får den mest optimale position. Man bruger bådens kølvandsbølge til afsæt for hop, grabs, saltomotaler, rotationer og andre trick i luften.

Polterabend/polderabend på Vandski eller Wakeboard

Med mange års erfaring kan vores vandski klub garantere et succesfuldt vandsports arrangement, der absolut er blandt de sjoveste aktiviteter på en polterabend.


 
info@vandski-wakeboard.dk - sitemap -